Избранное На главнуюНа главную

ЧЕРКАССЫ :: КУЛЬТУРА :: НОВОСТИ

У черкаських бізонів з’явиться нове житло



У черкаських бізонів з’явиться нове житлоУ черкаському міському зоопарку активно діє програма «Візьми опіку над твариною». На сьогодні 5 тварин закладу мають опіку від приватних фірм, редакцій газет, міських депутатів тощо. До списку меценатів може приєднатися кожен.

– Звісно хотілося б більше мати опікунів, але й раді тому, що є. Адже сьогодні під опікою такі великі тварини як тигриця та бізони, а на них потрібні чималі витрати, – розповідає директор черкаського міського зоопарку Євгеній Ван.
За словами Євгенія Леонідовича, із опікуном укладається договір, згідно з яким той оплачує годування та утримання обраної тварини. Вартість утримання тварини складає від 50% від вартості її годування. А біля вольєру тварини встановлюють інформаційну табличку з відомостями про опікуна.
Над парою дорослих бізонів і їхнім малюком опікується депутат міської ради Андрій Більда. На своєму інтернет-щоденнику він повідомляє, що його підопічні незабаром змінять своє місце проживання, до кінця липня для них добудують нове житло.
– Крім загону (на даху якого ростиме газон), є і інші зміни. Глибину «Сухого рову» після реконструкції зменшили, і тепер для тварини він став значно безпечним. Навіть потрапивши до нього, звірі самостійно, без допомоги працівників, зможуть вийти до вольєру. Також у новому «будинку» бізони будуть їсти із нових годівничок, – розповідає Андрій Більда.
Через нову декоративну огорожу найменші відвідувачі зоопарку матимуть змогу роздивитися велетнів бізонів. Раніше дітей доводилось тримати на руках, щоб вони мали можливість спостерігати за тваринами, бо кам’яний мур був зависоким.
27 липня, у середу, на двадцятиріччя самця Вєтєрка, у зоопарку планують організувати свято. У подарунок від Андрія Більди його сім’я отримає реконструйоване новеньке житло.


http://www.rada.cherkassy.ua/



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...