Избранное На главнуюНа главную

ЧЕРКАССЫ :: СПОРТ :: НОВОСТИ

Кращі лучники країни стріляють у черкаські мішені



Найкращі «робінгуди» країни розпочали свої виступи на чемпіонаті України, що стартував сьогодні у нашому місті.

Максимальна концентрація, зосередженість на мішенях та неповторна витримка панували сьогодні на чемпіонаті країни зі стрільби з лука у приміщенні.


Перший день змагань завершився захватом глядачів та неприхованим азартом учасників, які полишали ПС «Будівельник» із неймовірно позитивними емоціями.


«Організація змагань здійснена справді на високому рівні. Працюється у таких умовах комфортно, адже на майданчиках панує не лише конкуренція, але й дружелюбний настрій», – ділиться Віктор Рубан, олімпійський чемпіон зі стрільби з лука.

Усього за звання найвлучніших змагаються 162 учасники із дев’яти областей України, серед них учасники Олімпійських ігор, призери чемпіонатів світу, Європи та України. Зокрема, на цьогорічних змаганнях присутня вся збірна України зі стрільби із лука.

Чемпіонат країни зі стрільби з лука в приміщенні є традиційним спортивним заходом у нашому місті. З 2001-го року Черкаси прийняли 29 стартів із цього виду спорту. Чемпіонат України є одним із етапів відбору на чемпіонат світу, який через кілька тижнів відбудеться в США.

«Для того, щоб проводити ці змагання, ми кожен рік подаємо заявку серед областей. На загальних зборах представників президії вирішується, в якому місті проводяться змагання. Цей чемпіонат завжди проводять у нашому місті на високому рівні, у нас хороший зал, один із кращих в України. Ці змагання стали традиційними в Черкасах», – розповідає Наталя Калініченко, головний суддя змагань.

За словами організаторів, ці змагання не мають на меті зібрати максимальну кількість учасників, для цього навіть розробили спеціальні допуск-обмеження. Аби зібрати справді кращих з кращих, напередодні у всіх областях проходили відбіркові змагання, де визначали найвлучніших стрільців області, які потрапили до цьогорічного чемпіонату України.

Учасники розбиті на команди та змагаються у чотирьох категоріях: жінки, чоловіки, юніори та юніорки. Сьогодні і завтра проводиться стартове коло змагань. Кожного дня спортсмени роблять по 60 пострілів. Набрані за ці два дні очки складаються і виводяться на турнірну таблицю. Потім, 12-го січня, відбудеться особиста першість, фінальний раунд, де залишаться усього 32 найвлучніші спортсмени в кожній із категорій, які будуть змагатися за принципом: перші змагаються з останнім, другі з передостаннім. Потім буде плей-оф, де спортсмени стрілятимуть 5 сетів до рахунку 6:0. І лише двоє найвправніших стрільців розіграють між собою комплект нагород. Усього, у цьогорічному чемпіонаті, буде розіграно 4 комплекти нагород серед жінок, чоловіків, юніорок та юніорів. А 13-го січня відбудеться фінальний командний раунд змагань.

Після чемпіонату України на переможців чекатиме ще тренувальний збір, на якому буде ухвалений остаточний склад збірної країни. Таким чином, на цих змаганнях будуть відібрані найвлучніші стрільці, які поїдуть захищати честь України на Олімпійських іграх.


Про це повідомив cherkassy-sport.com



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...