Избранное На главнуюНа главную

ЧЕРКАССЫ :: ЭКОНОМИКА :: НОВОСТИ

Мерія Черкас пропонує бізнесу викупити землю



Мерія Черкас пропонує бізнесу викупити землюМерія Черкас звертається до підприємців та підприємств міста з пропозицією викупити землю, яку вони орендують. На переконання чиновників, від цього у виграші залишаться, як міський бюджет, так і сам підприємець. Міська скарбниця (бюджет розвитку) отримає кошти, які вкладуть у подальшому у розвиток інфраструктури міста (реконструкцію доріг, облаштування освітлення, ремонт покрівель, будівництво соціального житла), а підприємець, викупивши землю у власність, сплачуватиме не орендну плату, а земельний податок, який нижче у три рази.

Як порахували у мерії, нині найвигідніше викупити землю тим, у кого вона має статус «землі промисловості». Адже нині «промисловці» оплачують за орендними ставками за землю значно більші суми, ніж, наприклад, ті, у кого вона в комерційному використанні. Саме цій категорії бізнесменів влада пропонує викупити землю. У мерії сподіваються, що чимало промислових підприємств міста («Азот», «Хімволокно», ЧЗТА тощо) захочуть викупити землю вже цього року.
— Зі своєї сторони департамент архітектури, будівництва та землекористування безкоштовно допоможе підготувати всю необхідну документацію для здійснення викупу земельної ділянки. На останній сесії міської ради депутати привели «Положення про порядок продажу земельних ділянок шляхом викупу» відповідно до чинного законодавства. Ознайомитися з цим документом можна в останньому номері газети «Місто», на офіційному порталі міської ради www.rada.cherkassy.ua, а також в департаменті архітектури, будівництва і землеустрої, — зазначає директор департаменту архітектури, будівництва та землеустрою Марина Геращенко.
За її словами, загалом процедура займає кілька місяців. Крім того, сплачувати за викуплену земельну ділянку можна із розстроченням платежу (але не більше 5 років).
Детальну інформацію стосовно викупу земельної ділянки можна отримати за адресою. Б. Вишневецького, 36 каб.118, 119. Контактні телефони – (0472) 45-90-02, 36-20-38.

Довідка: цього року мерія Черкас планує заробити на продажі землі (як з аукціонів, так і «прямим» викупом) близько 27 млн. грн.


http://www.rada.cherkassy.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...