Избранное На главнуюНа главную

ЧЕРКАССЫ :: СОБЫТИЯ :: НОВОСТИ

Сергій Отрешко: «Депутати зроблять усе, щоб підприємці завершили свої довгобуди»



Сергій Отрешко: «Депутати зроблять усе, щоб підприємці завершили свої довгобуди»Депутат Черкаської міської ради, голова фракції Партії регіонів про...

Причини затоплення доріг:
– Причин того, що місто тоне в дощовій воді, на мою думку, дві: недопрацювання організацій, які обслуговують зливову каналізацію, і недолік самих каналізаційних мереж. Прокладання зливової каналізації в місті відбувалося хаотично. Наприклад, каналізація на вулиці Смілянській закінчується в районі Центрального стадіону, а в бік виїзду із Черкас вона фактично відсутня. Та сама ситуація у Південно-Західному районі. Однак є місця, які заливає, незважаючи на наявність зливової каналізації, бо її не-вчасно прочищають. Листя, пакети, пляшки потоком води зносяться на каналізаційні решітки і просто забивають їх.
Найперше, що необхідно зробити, – вирішити проблему відкачування води з озер «Ріцца» та «Байкал» по вулиці Смілянській за допомогою встановлення стаціонарних електричних насосів. На це, за попередніми підрахунками, потрібно близько 200-250 тисяч гривень. Фактично щороку таку ж суму місто і витрачає на відведення води з цих озер. Нові насоси працюватимуть тихіше, ніж дизельні помпи, що відкачують воду зараз, до того ж допоможуть заощадити. Також це дозволить сховати зливові труби під землею і не перекривати рух по вулиці Вернигори, як буває щоразу під час відкачування води. Нині за моєї ініціативи дано доручення департаменту ЖКГ відпрацювати проект встановлення такої системи, який спершу має розглянути бюджетна комісія, а потім прийняти міська рада.

Проблемні довгобуди:
– Будь-яке рішення щодо реконструкції фасадної частини міста, іншими словами, частини нашого загального двору, повинно бути відоме громаді. Будь-який господар має природне право і бажання знати, що планують робити на його подвір'ї. Маю надію, що найближчим часом це трансформується у відповідне рішення міськвиконкому. Гадаю, вже на наступній після канікул сесії обговорюватимемо механізми оприлюднення тих проектів, які передбачають певні зміни не тільки центральної частини міста, а й інших об'єктів.
Нині обурення громади викликає наявність у центрі міста довгобудів. Приміром, той же «Фонтан-сіті» за Драмтеатром. Ескізний проект цієї будови досі висить на будівельному паркані. Якби цей та подібні проекти виносилися на обговорення, цілком імовірно, що громадськість їх не схвалила б. Але тут відіграли роль економічні чинники. На позаминулій сесії ми ухвалили рішення про передачу земельних ділянок у суборенду, щоб знайти додаткові виходи з подібних ситуацій. Тобто, якщо на земельній ділянці, яку орендує заявник, розпочато будівництво і через певні причини воно не може бути завершене, інший інвестор може оформити документи на суборенду цієї ділянки. Вклавши кошти, він добудовує об'єкт і має права не лише на нього, а й на земельну ділянку. Таким чином, ми спонукаємо власників довгобудів до пошуку виходів із ситуації.

Роботу міської ради:
– Перше і найголовніше, – це те, що вдалося створити дійсно працездатну більшість, яка може приймати рішення. Ми відпрацювали механізми знаходження компромісу, бо зрозуміло, що в будь-якому питанні в кожного депутата є своя думка. Вдалося досягти цього не в останню чергу завдяки плідній праці депутатів у комісіях.


http://vechirka.ck.ua/



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...