Избранное На главнуюНа главную

ЧЕРКАССЫ :: СОБЫТИЯ :: НОВОСТИ

Договір з аварійною службою – гарантія безпеки



Договір з аварійною службою – гарантія безпекиМерія Черкас звертається до керівників ОСББ та ЖБК з проханням укласти договори з аварійними службами черкаських СУБів. Нині лише 20% таких будинків підписали угоди. «Непідписання» таких договорів може привезти до того, що жодна аварійна служба у випадку надзвичайної ситуації — пориву стояка чи труби у підвалі — навіть не приїде на виклик.

Директор департаменту житлово-комунального комплексу МВК Олександра Риджанич зауважує, якщо в разі аварії житлові будинки, які перебувають на балансі СУБів, можуть розраховувати на своєчасну допомогу, то для ЖБК чи ОСББ такою гарантією стане укладання договору з аварійною службою на обслуговування.
Для цього треба звернутись у Служби утримання будинків за місцем проживання. Хоча, власники самі можуть обирати, яка аварійна служба (Соснівського, Придніпровського чи мікрорайону «Митниця») їх обслуговуватиме.
Адже комунальники не можуть за кошти, які платять мешканці СУБам у вигляді квартплати, ліквідовувати пориви стороннім будинкам, які перебувають у відданні житлових кооперативів, підприємств (як-то – гуртожитки) чи об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.
– Решта будинків, напевно, сподівається на диво, або, що їх авральні ситуації обійдуть боком. Але час доводить, що порив каналізації чи яка-інша проблема може трапитись не лише у будинках, які перебувають на балансі СУБів, але й тих, якими опікуються інші власники. Тоді як за відсутності відповідних договорів у випадку аварії мешканцям доведеться з більшим клопотом усувати її наслідки, – зауважує Олександр Васильович.
Хоча донині ще не було такого, аби міські аварійні служби відмовились допомогти будинку ЖБК чи ОСББ, з якими не укладено договорів. З початку року в місті трапилось близько десяти таких випадків.
– Примітно, що після усунення аварійної ситуації такі будинки оперативно укладали відповідні договіра на обслуговування, Напевно, зрозумівши, що так – надійніше, – говорить головний комунальник міста.
До речі, вдоговорі між аварійною службою та ОСББ чи ЖБК вказуються умови розрахунку: за фактом виклику чи помісячною оплатою.
На думку Олександра Риджанича, аварійні служби, які діють при СУБах, працюють оперативніше та відповідальніше. Оскільки їм потрібно менше часу, аби дістатись на місце виклику. Крім того на дільницях зібрані спеціалісти, які розуміються на особливостях відповідного житлового фонду. Крім цього вони виконують роботу щодо ліквідації аварійної ситуації у повному обсязі. А не так, як подекуди робила колишня міська аварійка: виїжджаючи на виклик, просто перекривала воду, а потім працівники РЕУ власними силами усували наслідки.

Телефони диспетчерів аварійних служб:
– СУБ «Митниця»: 72-41-03; 32-52-42;
– СУБ Соснівського району: 56-82-72;
– СУБ Придніпровського району: 72-30-30; 73-03-03.
Аварійні служби працюють у цілодобовому режимі.
Повідомити про аварійну ситуацію городяни можуть також за телефоном оперативної служби міськвиконкому 15-05, яка також працює цілодобово.


http://www.rada.cherkassy.ua/



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...