Избранное На главнуюНа главную

ЧЕРКАССЫ :: СПОРТ :: НОВОСТИ

Медальний улов + видео



Найкраще орієнтуються на місцевості українці. Саме нашим співвітчизникам у підсумку Чемпіонату світу зі спортивного орієнтування серед спортсменів із вадами слуху вдалося здобути найбільшу кількість медалей. Нагадаю, чемпіонат тривав упродовж чотирьох днів. Позмагатися до Черкас приїздили близько 100 представників із 15 країн. Честь України захищали 13 спортсменів. Про завершальні дні розповість Олег Кукса.

Третього та четвертого змагальних днів учасники чемпіонату світу виявляли найсильніших на дистанціях поблизу Мошен Черкаського району. Третього дня на довгій дистанції тріумфаторками стали українські спортсменки. Вони здобули всі медалі. Перемогла Ганна Федосєєва, другою стала її подруга по команді Марина Чекунова, третьою – Тетяна Біда. А серед чоловіків на довгій дистанції найкращим знову виявився литовець Томас Кузьмінскіс. Таким чином, він став триразовим чемпіоном світу.
Другим фінішував представник України Олександр Санькін. А третім став ще один литовець – Вітаутас Ремейка.
Завершився чемпіонат світу чоловічою та жіночою естафетами. В обох трійки призерів склали команди Росії, України та Литви.

Перше місце в неофіційному загальному заліку посіла команда України. У неї 10 медалей – 3 золоті, 6 срібних та 1 бронзова. Друга – команда Литви. Вона повезла на Батьківщину 8 медалей. А от росіяни зібрали на три менше. І учасники, і офіційні особи залишилися задоволеними організацією та проведенням змагань на черкаській землі.
Наступного року спортсменів із вадами слуху очікує чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування в Італії.


Свої теми для сюжетів у «ВІККА-НОВИНИ» ви можете запропонувати
шеф-редактору Світлані Пічугіній або зателефонувати: 0(472) 35-31-64


http://vikka.ck.ua


 











ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...