Избранное На главнуюНа главную

ЧЕРКАССЫ :: СПОРТ :: НОВОСТИ

«Кристал» Херсон – «Славутич» Черкаси 0:0



Дата матчу - 29.07.2011.
2 тур. м.Херсон. Стадіон «Кристал». 2000 глядачів. +33. Поле – 4. Початок о 18 год.
Арбітри: Є.Бондаренко (м.Одеса), О.Рєка (м.Татарбунари), В.Саік (м.Одеса).
Інспектор матчу: О.Кревський (м.Вишгород).

«Кристал»: Є.Бахуринський, В.Лілик, А.Сітало, О.Мазуренко, В.Гайдаржі (С.Антонов, 79), Є.Нікіщенко (А.Барладим, 69), К.Панін (О.Леонов, 53), Д.Кузнєцов, С.Кондратенко, Є.Волинський (С.Гладкий, 87), В.Бакум. Запасні: М.Михайлов, В.Мазуренко, О.Петренко. Тренер: Р.Новіков.

«Славутич»: О.Крупниченко, В.Кобзістий (В.Котов, 46), Д.Фаворов, Т.Листопад, О.Кононихін (М.Лисоконь, 87), О.Лобов, О.Шуляк (М.Дулуб, 68), Є.Гуд, С.Таран, М.Сергійчук (Д.Кобіков, 71), Д.Атаманюк (М.Гапон, 32). Запасні: А.Лєнчінков, Є.Лукашев. Тренер: О.Кирилюк.

Попередження: В.Бакум (52) – М.Сергійчук (35), Д.Фаворов (45).

З протилежним настроєм підійшли команди до гри. Господарі поля на старті сезону зазнали двох виїзних поразок: 0:1 в розіграші Кубка України від аматорського «Берегвідейка» та нищівного розгрому 0:4 в дербі Херсонщини проти «Енергії» з Нової Каховки. Натомість підопічні Олександра Кирилюка розпочали новий сезон з двох перемог – 1:0 в кубковому матчі проти «Миру» з Горностаївки та 3:0 над тернопільською «Нивою» в першому турі поточного чемпіонату України серед команд другої ліги.

У зв’язку з трагічною загибеллю гірняків на шахті «Суходольская-Восточная» у Луганській області, перед початком матчу була оголошена хвилина мовчання. Команди вийшли на поле у траурних пов’язках.

Спека значною мірою вплинула на перебіг подій звітного поєдинку. Та ще й господарі матчу, незважаючи на численні протести черкащан, полили поле перед грою: парниковий ефект зіграв проти швидких наступальних дій нашої команди.

Від добра добра не шукають – розсудив наставник «Славутича», відтворивши звичну багатьом комп’ютерним користувачам комбінацію клавіш Ctrl-C + Ctrl-V. Стартовий склад став точною копією поєдинку тижневої давнини проти тернопільської «Ниви».

Приїжджа команда зі старту дала зрозуміти, що буде грати у матчі першим номером.

Непогані нагоди відзначитися мали Тимофій Листопад під час подачі кутового та Олександр Лобов ударом з лінії карного майданчика. Господарі не збиралися відсиджуватися у захисті: підтвердженням цьому стала низка гострих контратак. Помилки в захисті компенсував голкіпер черкащан Олексій Крупниченко.

У середині першої половини матчу запам’яталися дальні постріли Михайла Сергійчука та Олексія Шуляка: у першому випадку «снаряд» ліг поряд зі стійкою воріт, а в другому – воротар «Кристалу» Євген Бахуринський відвів загрозу на кутовий. Ближче до перерви капітан «червоно-біло-синіх» Євген Гуд прострілив уздовж воріт, проте Сергійчуку не вистачило лічених сантиметрів, щоб дотягнутися до шкіряної кулі.

У другому таймі темп гри значно зріс. Футболісти «Славутича» вдруге спробували забити «швидкий» м’яч. Близькими до успіху були Михайло Сергійчук, який, незважаючи на травму, продовжує грати, та Сергій Таран. На 52-ій хвилині після навісу зі стандарту з розвороту пробив Євген Гуд – господарів врятувала реакція воротаря. «Кристал» відповів дальнім ударом у самісіньку «дев’ятку» – і вже Олексію Крупниченку (до речі, визнаному кращим гравцем у складі гостей) довелося демонструвати свою майстерність.

Кульмінацією матчу став епізод на 77-ій хвилині, коли передачу з лівого флангу замкнув Дмитро Кобіков – м’яч від поперечки влучив у лінію воріт і… відскочив у поле.

Спроба штурму воріт господарів ледь не обернулася проти черкасців. Уже на компенсованих арбітром хвилинах Олександру Лобову і Михайлу Лисоконю довелося докласти значних зусиль, аби загасити «пожежу» біля воріт «Славутича».

Матч також став протистоянням двох товаришів – двох головних тренерів. Свого часу наш земляк, а нині коуч «Кристала» Руслан Новіков, ще за Союзу грав з Олександром Кирилюком у черкаському «Дніпрі». А в 2006-2007 роках Р.Новіков входив до тренерського штабу ФК «Ходак», який очолював теперішній наставник «Славутича».

Олександр Кирилюк, тренер «Славутича»: «Грою своєї команди категорично незадоволений».

Руслан Новіков, тренер «Кристалу»: «Мало що можна змінити за чотири тижні. У порівнянні з матчем у Новій Каховці мої підопічні показали значно кращий рівень гри. Результат вважаю закономірним».

P.S. Клубний сайт ФК «Славутич» вів текстову on-line трансляцію календарної гри з Херсона. Дана практика буде продовжена під час усіх виїзних матчів черкасців. Слідкуйте за перебігом подій на ресурсі: http://fcslavutich.ck.ua


 


«Кристал» Херсон – «Славутич» Черкаси 0:0




«Кристал» Херсон – «Славутич» Черкаси 0:0



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...