Избранное На главнуюНа главную

ЧЕРКАССЫ :: СПОРТ :: НОВОСТИ

Плани амбітні, завдання серйозні



Напередодні старту в чемпіонаті України серед команд другої ліги футбольний клуб «Славутич» запросив черкаських журналістів на відкрите тренування команди. Майстри пера і мікрофона мали змогу поспілкуватися з керівниками клубу та тренерським штабом, а також познайомитися з гравцями, які вже найближчої суботи зіграють перший матч у професіональній лізі.
Насамперед журналісти оглянули відремонтовані роздягальні для футболістів, яким можуть позаздрити багато клубів української прем’єр-ліги. Просторий зал із сидіннями та шкафчиками, душові кімнати – тобто всі належні умови для учасників матчів.


Далі була екскурсія головною ареною. Віце-презедент ФК "Славутич" Володимир Ходак зазначив, що нині ведеться активна робота з реконструкції спортивної споруди:

- Вже виготовлено проектну документацію на встановлення табло, монтаж освітлення. Думаю, що вже найближчим часом розпочнемо ці роботи. Також у планах ремонт бігових доріжок, щоб тут можна було проводити легкоатлетичні змагання, а також реконструкція фасаду адміністративного приміщення стадіону. Сподіваюся, що ці роботи будуть виконані якомога швидше, завдяки спільним зусиллям міської та обласної влади.

А потім прямо на трибунах стадіону відбулася спілкування представників мас-медіа з керівництвом, тренерським штабом футбольного клубу «Славутич», обласної федерації футболу, а також із президентом Професіональної футбольної ліги України Мілетієм Бальчосом, який саме цього дня знайомився з ходом реконструкції головної спортивної арени Черкащини.

- Цього року склад другої ліги чемпіонату України поповнили вісім нових клубів, серед яких і черкаський «Славутич», - проінформував присутніх Мілетій Володимирович. – Я в силу своїх службових обов’язків постійно буваю в містах, де базуються клуби першої та другої ліг. Сьогодні випала нагода відвідати Черкаси, де, відверто зізнаюся, раніше не бував. Скажу чесно, я вражений побаченим, а найголовніше – серйозним підходом до справи керівництва футбольного клубу «Славутич». Вірю, що черкаська команда успішно виступатиме на професіональному рівні, тим більше, що вдалося зібрати молодих талановитих гравців. Хотілося б приїхати до Черкас після завершення сезони і вручити нагороди чемпіонату в другій лізі.

Серйозність намірів щодо розвитку футбольного клубу підтвердив і віце-президент Володимир Ходак.

- Ми планомірно і систематично проводимо роботу зі створення належної інфраструктури клубу, забезпечення команди «Славутич» усім необхідним, - зазначив Володимир Анатолійович. – Селекційна робота триває, і команда буде поповнюватися новими футболістами, які мають відповідний рівень для вирішення тих завдань, які поставлені перед «Славутичем» у чемпіонаті та Кубку України. Також одне із наших пріоритетних завдань – виховання місцевих талановитих гравців, які в подальшому вливалися б у склад головної команди Черкащини. Талановиті хлопці у нас є, і це підтверджує нещодавній успішний виступ гравців команди «СДЮСШОР-Ходак» у першості Дитячо-юнацької футбольної ліги України, де вони посіли друге місце. Також ми активно працюємо над залученням для клубу нових спонсорів. Але хочемо, щоб це були люди, які не просто допомагатимуть фінансово, а житимуть цією справою, люди, які всім серцем люблять футбол.

Журналісти також мали змогу познайомитися з новачками команди, переважна більшість яких – молоді талановиті футболісти, які прийшли з дублюючих складів команд української прем’єр-ліги. Під оплески Володимир Ходак вручив футболки з номерами новим футболістам, які разом із старожилами (тобто тими, хто грав в аматорській лізі) захищатимуть честь міста та області на професіональному рівні.

Першим футболку з рук віце-президента клубу отримав воротар Олексій Крупниченко. Як виявилося, він найстарший у команді, хоча йому лише двадцять шість (для голкіпера це взагалі молодий вік). Однак трагедії з того, що в команді зібрані гравці переважно 20-23 років, головний тренер ФК «Славутич» Олександр Кирилюк не робить:

- Відверто вам скажу, я не заглядаю футболістові у паспорт. Для мене найголовніше – що він уміє на футбольному полі. Адже часто буває, що гравець з іменем і великим послужним списком, прийшовши в команду, не може показати той рівень гри, який від нього очікують. Трансферне вікно ще відкрите, тому шукаємо і проглядаємо гравців, які б підсилили гру команди. Ось буквально напередодні до нас приїхали на перегляд ще кілька футболістів. Так що процес селекції не припиняється, він триватиме і надалі.

Футболки з ігровими номерами також отримали інші новачки «Славутича».

А потім журналісти мали можливість поспостерігати за тренуванням команди та поспілкуватися з її гравцями.

- Мені подобається команда, влаштовують умови, - зазначив захисник Тимофій Листопад (на нього, до речі, тренерський штаб покладає особливі надії, адже це гравець уже з певним досвідом). – Коли отримав запрошення з Черкас, звичайно, роздумував, але коли приїхав сюди і побачив серйозний підхід керівництва клубу до всіх питань, то без вагань прийняв пропозицію. Сподіваюся на успішний виступ «Славутича» у професіональній лізі.

- У нас багато приїжджих гравців, - каже капітан команди Євген Гуд, - але, незважаючи на це, атмосфера в колективі дружна, всі з нетерпінням очікують старту чемпіонату, в якому прагнутимуть показати свої найкращі якості.

Представники мас-медіа також мали змогу переконатися, що для гравців команди створені належні побутові умови, а це важлива запорука успішної гри на футбольному полі.

Тож у добру путь, «Славутич»!






 


http://fcslavutich.ck.ua/



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...