Избранное На главнуюНа главную

ЧЕРКАССЫ :: СОБЫТИЯ :: НОВОСТИ

Черкаська ОДА спрямувала позов до суду щодо незаконності рішення міськвиконкому



Черкаська обласна державна адміністрація спрямувала позовну заяву до Черкаського окружного адміністративного суду.

 Як йдеться у позовній заяві, Черкаська ОДА звертається щодо визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради №331 від 30.04.2020.

 Нагадаємо, що цим рішенням виконком вирішив відновити роботи об’єктів торгівлі, сфери послуг, парків, скверів та об’єктів спортивної інфраструктури.

 Однак це рішення суперечить рішенню КМУ № 211 від 11.03.2020, постанові № 14 від 27.04.2020 та протоколу № 21 регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 30.04.2020 (ч. 1 ст. 325 КК України).

– Орган місцевого самоврядування не має повноважень змінювати чи скасовувати норми, встановлені нормативно-правовим актом, який має вищу юридичну силу. Тому такі рішення органів місцевого самоврядування апріорі є неправомірними, – говорить перший заступник голови Черкаської ОДА Дмитро Ляшов.

 У додаток до позову Черкаська ОДА також подала заяву про призупинення дії рішення Черкаського МВК до розгляду справи по суті, щоб не допустити розповсюдження COVID-19 та убезпечити громадян.

Прес-служба ОДА



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...