Избранное На главнуюНа главную

ЧЕРКАССЫ :: СОБЫТИЯ :: НОВОСТИ

Епідемія може тривати до чотирьох місяців. Остаточні аналізи з понеділка робитимуть в Черкасах



Карантинні заходи, що відбуваються у Черкасах мають бути адекватними, та відповідати поточні ситуації, вважає лікар-епідеміолог, депутат обласної ради чотирьох скликань Любов Майборода.

 За її словами, рішення міської ради про обмеження транспортного сполучення викликало колапс у Черкасах.

“Коронавірус не набагато страшніший, ніж сезонний грип. Це останні роки це вже четверта хвиля захворювань на коронавірус, через те, що вірус постійно мутує. За підрахунками, епідемія триватиме 3-4 місяці. Тому наразі головне – це не втрачати здорового глузду”, – зазначила Майборода.

Окрім того, Майборода додала, що вже з понеділка тести з підозрою на коронавірус не будуть направлятися до столиці, а виконуватимуться в інфекційній лікарні міста.

Черкаський лабораторний центр закуповує нові тестсистеми та лабораторне обладнання. Це не швидкі тести, що є наразі в Черкасах, це більш дороговартісне обладнання. Встановити діагноз можна буде впродовж шести годин, і оскільки сюди направлятумуться матеріали лише з Черкащини – то відповідь буде набагато оперативнішою.

Любов Майборода пропонує протестувати відразу тих 12-х хворих, що перебувають в інфекційній лікарні з діагнозом пневмонія.

За словами очільника департаменту охорони здоров’я Черкаської міськради Олега Стадника, наразі у хворих з пневмонією тестами підтверджено діагноз – грип. Крім того, в Черкасах з лікарні виписали жінку, що повернулася з Італії з симптомами застуди. Коронавірусу і в неї не виявлено.

Окрім закупівлі сучасних тестів (в лікарнях міста є 150 тестів, 25 – закуплених депутатом міськради Олександром Радуцьким і очікують закупівлю ще 250, на які виділило гроші місто), зараз очікується пошиття 264 костюмів для лікарів, замовлені маски, щитки для обличчя, медикаменти, очікуються поставки кисневого концентрату тощо.

“Місто готове до епідемії. Та важливо дотримуватись карантинних заходів, уникати місць скупчення людей та не впадати в паніку. Мова йде не про смертельну хворобу, оскільки у 80% хвороба перетікає в легкій формі, лише 20% потребують госпіталізації, і лише 4% – летальні випадки”, – наголошує Майборода.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...