Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Поточний ремонт черкаських доріг: скільки ремонтують, хто претендує, яка вартість?



У Черкасах департамент ЖКК та комунальне підприємство ЧЕЛУАШ оголосили два тендери на поточний ремонт міських доріг. Загалом у 2020-му планується витратити на ці послуги близько 42 мільйонів гривень.

 Про це йдеться на порталі Dozorro, - повідомляє 18000

 Орієнтовна вартість послуг за тендером департаменту ЖКК – 26 999 998.80 UAH. Майбутній підрядник буде працювати за договором із березня до серпня цього року.

Згідно з техзавданням, планується відремонтувати 64520 квадратних метрів покриття. Цю площу відфрезерують та вкриють асфальтобетонною сумішшю товщиною 4 сантиметри. Для послуги буде використано 7,7 тисяч тонн асфальту. Гарантія – 3 роки.

Орієнтовна вартість закупівлі КП ЧЕЛУАШ – 14,99 мільйона гривень. Послуга передбачає використання 4,3 тисячі тонн асфальту, фрезерування і улаштування покриття, площею 35845 квадратних метрів.

Документи на аукціони обидва подали 5 підприємств.

Товариство «Колтех-Транс» – давній фаворит діючої міської влади у поточних ремонтах. Фірма надавала такі послуги 2019 році, а у 2016-2017 роках із ямковістю боролося афілійоване підприємство «Лимож». Нині підприємства з групи «Колтех» фігурують в низці кримінальних проваджень щодо привласнення бюджетних коштів під час виконання поточного та капітального ремонту доріг.

Підприємство «Дорстрой» виграло лот на поточний ремонт минулого року. У обласному центрі «Дорстрой» займається роботами на масштабних об’єктах, як-от вулиці Героїв Дніпра й Надпільної та фрагментом бульвару Шевченка. Лише департамент архітектури і містобудування міськради уклав з ним угод на більш ніж 130 мільйонів гривень.

Товариство «Євробуд-індустрія» – ще одна скандальновідома фірма. На Черкащині вона співпрацює насамперед із Службою місцевих доріг області: цей замовник уклав із товариством 113 угод на 157 мільйонів гривень. На сьогодні нацполіція розслідує можливе проведення «подвійних» робіт цим товариством дорогах місцевого значення.

Також подають документи і два учасники-новачки для Черкащини.

Товариство «Афінацентр» зареєстроване у Дніпропетровській області. За останні 4 роки воно виграло тендерів у своїй рідній області та на Київщині на 220 мільйонів гривень. Товариство «СТ Галактика» прописане в Києві. Фірма має контрактів на майже півмільярда гривень у Кіровоградській, Житомирській, Харківській, Чернігівській областях. Обидва товариства підрядів на виконання робіт в Черкаській області не отримували.

Нагадаємо, у 2019 році на поточний ремонт провели три тендери на загальну вартість 53 мільйони гривень. Їх переможцями стали «Дорстрой» та пов’язані між собою «Колтех-Транс» і «Лиможінвест».

Зазначимо, що нині правоохоронці розслідують поточний ремонт черкаських доріг у 2017 році. У прокуратурі переконані, що змова керівництва департаменту ЖКК та підрядника вилилася у 1,5 мільйона гривень збитків. У справі вручили 6 підозр у тому числі директору «Колтех-Транс» – Василю Колесниченку.

Окрім того, як виявило наше видання, аналогічна схема була використана іншим підрядником під час поточного ремонту у 2018 році. Інформацію про можливе правопорушення ми надали в прокуратуру.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...