Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У водоканалі пояснили, який тип лічильника слід встановлювати у приватному секторі



У КП «Черкасиводоканал» повідомляють, що закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» вимагає, щоб усі будівлі, приєднані до централізованої мережі водопостачання, були обладнані вузлами комерційного обліку (лічильниками). 

Зважаючи на вимоги законодавства, споживачам, що проживають у приватному секторі, необхідно якнайшвидше встановити лічильник води, вимоги до якого відрізняються від вимог до квартирного водоміра. Він повинен мати наступні технічні характеристики:

- гарантований антимагнітний захист та/або датчик використання магніту;

- ступінь захисту IP 68 (можливість роботи у затопленому стані);

- міжповірочний інтервал – не менше 4 роки;

- термін експлуатації – не менше 12 років;

- можливість дистанційної передачі даних.

Встановити лічильник потрібно у колодязі (в точці приєднання до централізованої мережі водопостачання). У разі відсутності колодязя, його необхідно збудувати відповідно до Державних будівельних норм: глибина – в залежності від глибини залягання водопроводу (орієнтовно 1,8 м), ширина – 1 м.

Після встановлення водоміра, необхідно викликати контролера КП «Черкасиводоканал» для його опломбування.

Обладнати своє домоволодіння вузлом комерційного обліку (лічильником) споживачі повинні до 1 березня 2020 року.

У разі, якщо власники приватного сектору не встановлять лічильники води самостійно в зазначений термін, КП «Черкасиводоканал» згідно чинного законодавства виконає роботи по монтажу водомірів самостійно. Орієнтовна вартість виконання робіт підприємством – 22000 грн. (з будівництвом оглядового колодязя), та 13000 грн. (у разі наявності колодязя у абонента). Платити за це споживачі будуть шляхом внесків, які розрахують для кожної будівлі індивідуально та розстрочать на 5 років і включать до платіжок.

Звертаємо увагу мешканців приватного сектору, що при встановлені у колодязі квартирного лічильника, технічні характеристики якого не відповідають вимогам, КП «Черкасиводоканал» не буде приймати їх на облік!

Типи лічильників, технічні характеристики яких відповідають вимогам: електромагнітний лічильник тип iPERL, багатоструменевий лічильник холодної води Gross MNK-UA (Мокрохід), лічильник води одноструменевий макрохідний Baylan KY-1, Sensus 820 (радіомодуль CompactRF необхідно придбати додатково) та інші.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...