Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Чому варто святкувати Різдво 25 грудня, пояснили черкаські священники



На Черкащині віряни православної церкви України планують перейти на відзначення Різдва Христова 25 грудня. Про це повідомив митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, пише «Про головне». 

 За його словами, нині вивчається думка громадськості з цього приводу, а остаточне рішення буде приймати вище церковне керівництво.

“Я був вже готовий зробити цей перехід на святкування 25 грудня в цьому році, але мене застеріг владика Епіфаній, адже це рішення не має прийматися одноосібно.

Однак цьогоріч ми проведемо у Святотроїцькому соборі 25 грудня вітальний флешмоб. О 9.30 заспіваємо різдвяних колядок, щоб привітати більшість православних вірян в усьому світі, які відзначають Різдво саме в цей день. Також 24 числа біля церкви ми виставимо вертеп”, – зазначив Іоан.

7 січня – це Різдво за старим стилем, тобто за Юліанським календарем. Логічно було б святкувати його за новим стилем, тобто за Григоріанським календарем, разом із більшістю церков світу, вважають священники.

“Відзначати Новий рік перед Різдвом нелогічно, тому що літообчислення в нас іде від Різдва Христова. Таке перенесеня автоматично знімає проблему святкування Нового року, коли піст. Також це буде кроком назустріч і дієвою вдячністю Константинопільському патріархату, і допоможе розтотожнити ПЦУ із московською церквою”, – розповів про переваги святкування 25 грудня протоієрей Андрій Шиманович.

Як зазначили священнослужителі, перенесення дня святкування Різдва із 7 січня на 25 грудня потягне за собою зсув більшості церковних свят, окрім Великодніх, на два тижні.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...