Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Скандальні звільнення у Черкаській філармонії



Визнати не законним і скасувати результати конкурсу на посаду бандуристки вищої категорії обласної філармонії - ухвалив Соснівський райсуд Черкас. Таке продовження дістала ситуація з низкою скандальних звільнень із філармонії визнаних на Черкащині працівників культури, - повідомляє ildana.tv

 Таким чином обласна феміда частково задовольнила позов народної артистки України Лідії Зайчківської, яка наголошує у суді на систематичних зловживаннях нинішнього керівництва філармонії під час проведення конкурсів на заміщення посад. Ініціатором незаконних звільнень кількох десятків людей, екс-солістка тріо бандуристок «Вербена» називає нинішнього директора філармонії - Юрія Федоряку.

 Натомість свою посаду, принаймні поки що, зберегла художній керівник закладу Тетяна Гук. Результати її конкурсного відбору суд залишив в силі. Однак, адвокати позивача подаватимуть апеляцію на таке рішення. Оскільки на їх думку, сліди зловживань присутні в обох випадках.

 Судиться із філармонією і головний диригент «Черкаського народного хору» заслужений діяч мистецтв України і багаторічний художній керівник Черкаського хору Леонід Трофименко.

Він переконаний, що його звільнення теж не законне, а нинішнє керівництво філармонії поступило із ним не чесно і не порядно. Оскільки він віддав закладу більше 20-років сумлінної праці і нарікань до його роботи не було.

 Також під звільнення потрапила і багаторічний балетмейстер філармонії Тамара Зуєва. Вона закидає нинішньому керівництву тиранівські методи управління закладом культури.

 Нині працюючі у обласній філармонії на умовах анонімності розповідають журналістам, що Юрій Федоряка діє підступно, щоб знищити опозицію до себе в середині закладу і забезпечити переобрання на посаду ще на один строк.

На прохання прокоментувати ситуацію, яка склалася у обласній філармонії, - чиновник на відріз відмовився і просто втік від журналістів та заховався у кабінеті заступника.

 Натомість крапку у справі систематичних звільнень черкаських митців із обласної філармонії має поставити суд.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...