Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

На черкаських лавочках можна буде підзарядити ґаджети



Лавку із сонячною панеллю облаштували на площі перед будівлею міської ради (що на вулиці Б. Вишневецького, 36). За допомогою вбудованих USB-портів від неї можна заряджати телефони та інші ґаджети. Лаву для міста презентувала компанія ТОВ «Черкасиенергозбут».

Наступний такий об’єкт вуличної інфраструктури встановлять біля зоопарку. Про це «Нова Доба» дізналася в пресслужбі Черкаської міської ради.

 – Ми дякуємо енергетикам за їхню ініціативу. Це приклад побудови соціально відповідального бізнесу, який дбає не тільки про свій розвиток, а й розвиток міста, в якому працює, – прокоментував заступник міського голови Ігор Волошин. – Якщо ця лавочка буде популярна серед наших жителів, можливо, згодом облаштуємо їх і в інших місцях. Кошти на це пропонуватимемо передбачити в бюджеті.

 Виготовлена лавка із металу й дерева (бук), що пофарбоване стійкою до ультрафіолету фарбою. Її потужності вистачить на повну зарядку дев’яти мобільних телефонів (від 0 до 100 %).

 – У комплекті до лавки входить два акумулятори потужністю 18 вт. Вона облаштована спеціальною установкою, що дозволяє відключати пристрій від живлення за умови повної зарядки. Аби економити енергію, – розповіла представник фірми, яка виготовляла лавку, Юлія Іонан.

 Ініціювали встановлення лавочки із сонячними батареями компанія ТОВ «Черкасиенергозбут» в межах соціального проекту, який триває під гаслом «Енергію кожному і без обмежень». Наразі просять, аби жителі берегли її та не ламали.

 – Нам хотілося зробити продукт для містян, що допоможе їм завжди бути на зв’язку, – говорить директор ТОВ «Черкасиенергозбут» Євгеній Лут. – Ці лавочки – справжній плід втілення американських технологій та американської якості. Панелі й акумуляторні батареї лавок виготовлені у США.

 За його словами, ще три лавки із сонячними панелями встановлять біля комплексу «Селена», на площі біля закладу швидкого харчування «McDonald's» та біля спортклубу «SportLife».



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...