Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У Першій міській гімназії Черкас постраждали діти від розпиленого газу



За оновленої інформацією від речника УДСНС України в Черкаській області Костянтина Проценка, близько 45 дітей постраждало внаслідок розпилення кількох газових балончиків у Першій міській гімназії Черкас.

Станом на 14:00 год. до Черкаської обласної дитячої лікарні для додаткового обстеження госпіталізовано 68 учнів. Станом на 15:00 годину, 25 учнів вже залишили лікувальний заклад. Обстеження триває.

 15 квітня о 11:45 год., із гімназії №1 вул. Святотроїцька, 68, до оперативно-координаційного центру Управління надійшло повідомлення, про розпилення у приміщенні гардеробу невідомого газу.

Одразу після отримання повідомлення, у відповідності до інструкцій взаємодії, було проведено оповіщення усіх служб екстреного виклику.

Від Управління ДСНС на місце події прибули, чергова зміна оперативно-координаційного центру і черговий караул 2-ї пожежно-рятувальної частини Черкаського гарнізону.

 Також до навчального закладу прибуло відділення хімічного, радіологічного та бактеріологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління, фахівці якого провели заміри повітря на наявність аміаку, хлору, сірководню, та горючих газів. Відповідно до отриманих даних експрес аналізу, перевищень гранично-допустимих концентрацій в повітрі не виявлено. Радіаційний фон в гімназії в нормі.

Приміщення в якому сталося розпилення невідомого газу провітрено, евакуація учнів не проводилася, навчальний процес не призупинявся.

Працівниками швидкої медичної допомоги на місці проводиться обстеження учнів.

 На місці події працюють усі служби екстреного виклику міста Черкаси, Управління Служби безпеки України в області, Головного управління Національної поліції в області, оперативна група Управління ДСНС на чолі з заступником начальника Управління, Олександром Горобцем, а також фахівці комунальної установи «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради». Керівництво Черкаської області та міста Черкаси.

О 14:00 годині розпочалося засідання міської комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 Навчання в гімназії триває.

За інформацією речника ГУНП Дмитра Грищенка, сльозогінний газ із балончиків, вочевидь, розбризкали учні.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...