Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У центрі Черкас реконструюють будівлю колишнього універмагу «Добробут» (ФОТО)



В існуючого універмагу "Добробут" (який вже закрився) змінився власник нерухомого майна ПП "Надія", який має наміри реконструювати двоповерхову будівлю з добудовою третього поверху та впорядкуванням підвалу, - повідомляє  Федір Баляба, - начальник відділу містобудівного кадастру та ГІС в Черкаській міській раді.

З головного фасаду по кутах проектом передбачається спорудження ліфтових холів. Розміщення ліфтів в існуючих габаритах будівлі недоцільно за причини нераціонального демонтажу несучих конструкцій. Межа добудови ліфтових шахт пропонується до червоної лінії по вул. Гоголя. Перший поверх з підвалом відокремлений від інших з метою розміщення в приміщенні єдиного якірного орендаря, а саме супермаркету. Підвальні приміщення з внутрішньо дворової сторони зі світловими отворами і може використовуватися персоналом першого поверху в адміністративних цілях.

Також, замовником ведуться переговори по купівлі сусідньої будівлі кафе "Пельменна" (виставлена на продаж) для комплексної реконструкції та благоустрою.

За розрахунком не вистачає п'ять машиномісць для відвідувачів. Основна автостоянка розміщена по вул. Гоголя, і, як правило вона вже зайнята з самого ранку продавцями на ринку. У замовника є ідея пропонувати кожному користувачу автостоянки, який зайде в їх новий магазин по п’ять гривень. На автостоянці передбачені місця для людей з інвалідністю.

У магазина дві земельні ділянки в оренді, одна з яких під нерухомим майном, а інша розміщена вздовж вул. Гоголя. Тому, для вільного проходу замовник хоче прибрати розміщені на його земельній ділянці тимчасові споруди (ярмаркове обладнання) які звісно не мають до нього ніякого відношення.

 Особисто я рекомендував в проекті фасаду використати розроблений активістами дизайн-код вивісок для м. Черкаси і впорядкувати розміщення майбутньої реклами. Передбачити підсвітку фасаду, і, по можливості встановлення електрозарядного пристрою для електромобілів на парковці (раз такий електроавтотренд).



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...