Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Черкащани масово відключають стаціонарні телефони



В центрі обслуговування абонентів Черкаської філії “Укртелекому”, щоб отримати інформацію чи підключити або відключити послугу зв’язку, черги вишиковуються ще до відкриття установи. Адже у зв’язку з черговим подорожчанням люди масово відмовляються від дротових телефонів, пише «Дзвін».

 Нагадаємо, з 1 січня цього року вступили в силу нові граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, згідно з рішенням Нацкомісії з регулювання у сфері зв’язку та інформації. Нині місячна абонплата за стаціонарний телефон виросла для міських абонентів на 9% – з 49,8 гривень до 54,28 гривень за місяць, а для сільських на 19% – з 45,6 до тих же 54,28 грн. Зросли ціни і на послуги для користувачів інтернету.

 Більше того, насправді тарифи підскочили набагато вище від вказаних Нацкомісією цифр. Так, для сіл Черкаської області плата за користування стаціонарним телефоном відтепер становить від 65,14 грн до 99 грн за місяць в залежності від вибраного тарифного плану. Щоправда, сам по собі дротовий зв’язок давно став рудиментом минулого, адже кожен сьогодні має мобільний телефон із в рази якіснішою послугою. Тому і не дивно, що черкащани масово шикуються в черги під “Укртелекомом”, бо навіщо платити за непотрібну послугу?

 До слова, це вже не перше підвищення тарифів “Укртелекому”. Попереднє відбулося зовсім недавно – 1 листопада минулого року.

 Що ж до послуг дротового інтернету, то тепер діють всього два тарифи: 150 та 195 гривень за місяць користування. При цьому якість надання послуг, м’яко кажучи, бажає бути кращою, а швидкість інтернету не дуже залежить від вибраного тарифу.

 Не секрет, що альтернативи користування інтернетом дротового підключення для сільського жителя, окрім “Укртелекому”, на сьогодні практично не існує.

 До останнього подорожчання “Укртелеком” також відмовлявся відключати стаціонарний телефон і залишати лише послугу користування інтернетом. Якщо жителі хотіли мати інтернет – мусили платити і за непотрібний телефон.

 На щастя, відтепер ситуація змінилася, і оператор вже надає можливість користуватися тільки інтернетом. Правда, хотілося б, щоб при відмиранні стаціонарного телефонного зв’язку “Укртелеком” нарешті зайнявся якістю інтернету, оскільки це відтепер практично єдина його послуга, адже і дротове радіо, яке він раніше пропонував, – давно по-тихому вмерло.

Тим більше, що за цю послугу телекомівці вже нараховують стільки ж, як високошвидкісні і надійні черкаські міські провайдери…

 

 

 

 



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...