Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У Черкасах відсвяткували Івана Купала



Одне з найулюбленіших літніх свят Івана Купала цьогоріч у Черкасах масово святкували одразу в двох місцях. Любителів етно стилю традиційно прийняв парк «Перемога», а бажаючі розважитися по-сучасному завітали в Долину троянд на новий фестиваль «Іван та Марічка».

Для демонстрації справжнього відзначення Івана Купала з язичницькими обрядами мерія міста запросила Київський академічний театр українського фольклору “Берегиня”. Столичні актори запропонували черкасцям програму «Купальські вогні», де, як годиться, було ворожіння, запускання вінків, спалення опудала Купала, перестрибування вогнища, танці та пісні. Завдяки акторам, черкащани змогли побачити, як Купала святкували ще в язичницькі часи. Крім того, чимало людей до парку прийшли у вишиванках.
– Приємно, що, не зважаючи на зливу, городяни прийшли на свято. Сподіваюся, що після сьогоднішнього запускання вінків дівчата зустрінуть своїх суджених, а також всі бажаючі знайдуть цвіт папороті, – відзначила директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Ірина Топчій.
Цікаву програму для молоді запропонували організатори фестивалю «Іван та Марічка», який вперше проходив у Долині троянд. Олександр Радуцький, директор КП «Дирекція парків», говорить, що святкувати у Черкасах не розучилися.
— У цьому я переконався на вчорашньому святкуванні фестивалю “Іван та Марічка”, яке проходило у Долині Троянд та в парку “Перемога”. Незважаючи на дощ, у переддень Івана Купала в Долині Троянд на фестиваль боді-арту зібралося чимало черкащан. Дев'ять дівчат завдяки місцевим художницям перетворилися на мавок, русалок, амазонок, вогонь, воду, калину та інших персонажів української міфології. Саме в дусі народної символіки майстрині розписували “живі” полотна, — ділиться враженнями на своєму блозі Олександр Радуцький.
Він зізнався, що дуже складно було обрати переможницю фестивалю, оскільки всі дівчата фантастично красиві. Однак журі, до якого входили спонсори свята — депутати Черкаської міськради Сергій Отрешко, Олег Ліходькін, Нарек Казарян, Марина Волошенко, Денис Ананьєв, зупинилися на образі, де учасницю розмалювали у петриківському стилі. Авторибоді-арту отримали грошові нагороди, а також подарунки від гіпермаркету “Епіцентр”.
Цього дня Олександр Радуцький вперше спробував себе у ролі MC на пінній дискотеці на березі Дніпра. Такого драйву він не відчував уже давно. Був вражений, що в піну “пірнали” і діти, і дорослі. А дощ, який періодично нагадував про себе, не зупинив черкаську молодь.


 






ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...