Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Профспілки проти пенсійної реформи



Профспілчани проти пенсійної реформи. 5 липня у столиці відбувся небагаточисельний мітинг. За матеріалами Інтернет-видань «Тиждень» та «Newsmarket», проти змін у пенсійному законодавстві під стіни Парламенту прийшли протестувати трохи більше двохсот осіб. Перед цим профспілки анонсували, що на їхній марш протесту збереться до десяти тисяч осіб. У акції повинні були взяти участь представники всіх профспілок, які входять до Федерації профспілок. Натомість, були лише представники профспілки Національної академії наук, підприємств сільськогосподарського машинобудування та залізничного транспорту. Вони мирно стояли біля Парламенту з плакатами і мокли під дощем. Були серед протестувальників і черкащани. Профспілчани вважають, що запропонований проект Пенсійної реформи погіршує соціальний стан пенсіонерів, що працюють. Водночас 4 липня голова ФПУ, депутат Ради із фракції Партії регіонів Василь Хара повідомив про відмову від участі його організації в акції. Трохи «пороху» у досить кволу акцію додали представниці організації «Фемен». Дiвчата з вiночками на головах i топлес пробiгли бiля центрального входу будiвлi Парламенту, викрикуючи при цьому: «Геть бичачу реформу!». Їх затримали міліціонери. Нагадаємо, проект пенсійної реформи 16 червня був прийнятий у першому читанні. Серед іншого, він передбачає підвищення пенсійного віку для жінок із 55 до 60 років.

Про акцію протесту розповідає однин з її учасників – голова обласної організації Федерації профспілок Петро Шевченко.


- Спершу розкажіть, будь ласка, як очевидець подій: що таки відбувалося учора біля Парламенту, чи багато було учасників, хто саме був?


- Ви прогнозували більшу кількість учасників. Чому, на Вашу думку, їх було так мало? Скільки людей було з Черкас?
- Чому профспілки вирішили протестувати проти ухвалення Пенсійної реформи? Які саме пункти цього законопроекту Вас не влаштовують?
- Існує думка, що перед тим, як збільшувати пенсійний вік для жінок, держава повинна була б створити робочі місця. Чи підтримуєте Ви її? І який, за даними профспілок, нині реальний рівень безробіття?
- Чи плануєте Ви проведення подальших акцій і чого прагнете домогтися від влади?


http://vikka.ck.ua/ua/news.php?bl=1&pid=6&view=3637


 











ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...